Δημήτριος Βασ. Σαμόλης

Ο Δημήτριος Βασ. Σαμόλης γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1948 στον Αΐμονα. Ο πατέρας του, Βασίλειος Αντ. Σαμόλης ήταν λυράρης και μαντιναδολόγος και από αυτόν κληρονόμησε το χάρισμα να γράφει στίχους από πολύ νεαρή ηλικία.

Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο του Αΐμονα. Ασχολήθηκε με αγροτικές εργασίες μέχρι το 1965 που μπαρκάρισε στο εμπορικό φορτηγό πλοίο  S/S EFDEMON, όπου εργάστηκε ως θερμαστής, λιπαντής και ναύτης γυρίζοντας όλο τον κόσμο. Το 1967 μπαρκάρισε 2η φορά στο καράβι S/S ANNUNCIATION DAY. Από το 1968 μέχρι το 1970 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Ναυτικό, υπηρετώντας στο αντιτορπιλικό Α/ Τ «ΒΕΛΟΣ». Το 1970 μπαρκάρισε τρίτη φορά στο S/S KRETAN UNITY.

Το 1971 μετανάστευσε στο Duisburg της Γερμανίας. Εκεί δούλεψε ως μανουμβρατζής και τα τελευταία χρόνια ως μηχανοδηγός στα φορτηγά τρένα της εταιρείας “THYSSEN”. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1990 και είναι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου όπου ασκεί το επάγγελμα του ταξιτζή.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με αφορμή το ποιητικό του ταλέντο. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς μαντινάδας και έχει πάρει διακρίσεις, καθώς επίσης και διάφορους επαίνους όπως από την εταιρεία Planner και από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Μίνως 94,1 FM, Κρητόραμα 97,9 FM και Mega Creta 103,1 FM.

Έργο του:
– Κρητικά Μερακλήκια (2005)

Όλοι οι συγγραφείς