Ειρήνη Μάθεση Τερζάκη

Η Ειρήνη Μάθεση Τερζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Όταν ήταν σε μικρή ηλικία μετακόμισε η οικογένειά της στα Μέγαρα Αττικής όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Το 1969 μετανάστευσαν οικογενειακώς στη Βοστώνη της Αμερικής όπου γνώρισε το σύζυγό της Χρήστο Τερζάκη, γιος του Μιχάλη και της Ελένης (το γένος Λιναρίτη) Τερζάκη. Μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: Την Ελένη, το Μιχάλη και τη Μαριάννα. Από το Μιχάλη και τη νύφη τους Ελευθερία (το γένος Σωπασή) έχουν αποκτήσει δυο εγγόνια Τo Χρήστο και την Κυριακή Τερζάκη.

Ο πατέρας της Παναγιώτης Μάθεσης ήταν μερακλής και στιχουργός έχοντας γράψει τραγούδια για τον Γιάννη Παπαϊωάννου, το Μάρκο Βαμβακάρη και το Βασίλη Τσιτσάνη πριν φύγει για την Αμερική. Ένα πολύ γνωστό τραγούδι του Παναγιώτη Μάθεση είναι το “Μάρω, Μαίρη, Μαρία, Μαρικάκι μου”, τραγουδισμένο από τον Παπαϊωάννου. Η καταγωγή της μητέρας της είναι από το Σφακοπηγάδι Κισσάμου στο Καστέλλι Χανίων. Ο παππούς της Μιχάλης Καψανάκης έχει το παρατσούκλι “Καπετάν Μιχάλης” για την θυσία του στον Πόλεμο με τους Τούρκους.

Η Ειρήνη Μάθεση – Τερζάκη έχει γράψει το πρώτο της βιβλίο το με τίτλο “Ζήσε ξανά σαν παιδί – Αξίζει να το ζεις” και θέλει να μας θυμίσει ότι η ζωή είναι ωραία ανεξαρτήτως την ηλικία του καθενός. Μας ζητάει να δούμε την καθημερινότητά μας μέσα από μάτια των παιδικών μας χρόνων.

Βιβλία της:

Ζήσε ξανά σαν παιδί – Αξίζει να γελάς (2008) Διαβάστε περίληψη
Σου πάει να γελάς (2017)Διαβάστε περίληψη
– Η Γη της Λεβεντιάς – Το νησί του Μιχάλη (2018) Διαβάστε περίληψη

Όλοι οι συγγραφείς