Χρύσα Παγκάλου (το γένος Σαμόλη)

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1984 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου το έτος 2002, οπότε και έγινε η εισαγωγή της στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (νυν Πολυτεχνική Σχολή Πατρών). Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο των σπουδών της, επέστρεψε στο Ηράκλειο όπου ανέπτυξε πολλαπλές δραστηριότητες, τόσο στον χώρο των media και της εκπαίδευσης, όσο και της συγγραφής (Ονείρου Οδύσσεια, 2009. Το δάσος του Ρούβα… σε ένα βιβλίο, 2009 επιμ. με την Γ. Κυριαζή). Επιπλέον, έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ως υπεύθυνη επικοινωνίας και γραφείο τύπου.

Τον Οκτώβριο του 2009 έγινε η εισαγωγή της στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Ακολούθως, το Νοέμβρη του 2012 ξεκίνησε την Διδακτορική της Διατριβή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο επιστημονικό πεδίο του Πολιτισμικού Τοπίου με επιβλέποντα τον Καθηγητή κ. Νίκο Σκουτέλη. Η φάση της συγγραφής, πραγματοποιήθηκε στο σύνολό της στο χωριό του Αΐμονα, τόπος καταγωγής της. Παράλληλα με τη διατριβή, ασκούσε περιστασιακά το επάγγελμα της καθηγήτριας σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. της πόλης, σε μαθήματα σχετικά με το Περιβάλλον.

Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και σε δράσεις ως οργανωτικό μέλος, σε θέματα που άπτονται κυρίως της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ενώ, υπήρξε και τακτικό μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου. Από τον Αύγουστο του 2018 δραστηριοποιείται ως Εξωτερικός Συνεργάτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναπτύσσοντας παράλληλα ερευνητική δράση στους τομείς του τοπίου (φύση-πολιτισμός /τοπίο της υπαίθρου) και της περιβαλλοντικής διερμηνείας.

Το Μάη του 2019, ανέλαβε τον ρόλο της συντονίστριας για το Παρατηρητήριο Υπαίθρου Κρήτης.

Δείτε το τρέιλερ που είχε κυκλοφορήσει για το βιβλίο της από την fourthdesing

Όλοι οι συγγραφείς