Τοπωνυμίες
Ονομασίες τοποθεσιών
Την τουρκική συνοικία Αγαδικά την εξαγόρασαν οι Λιναρίτηδες και οι Συγλέτηδες. Τα σπίτια της συνοικίας αυτής κατοικούνται σήμερα από χωριανούς αλλά και αποτελούν μόνο μέρος των σπιτιών τους. Αυτοί είναι:
Εδώ υπήρχε και φάμπρικα (ελαιοτριβείο) και ειδικότερα στα κατώγια των σπιτιών του Δημητρίου και Βασιλείου Λιναρίτη, που αποτελούσαν αρχικά ενιαία σύνολο με γέφυρα. Αυτή την εξαγόρασε ο πατέρας τους, αλλά γρήγορα την καταργήσανε. Κάποτε υπήρχαν και μυλόπετρες.
Τις άλλες τούρκικες περιουσίες τις εξαγόρασαν οι χωριανοί και τις μοίρασαν σε 21 μερίδια. Το τελευταίο μερίδιο το εξαγόρασε ο Ντερτζοκοκόλης αντί 1200 δραχμών ή 48 λοΐγκια. Ήταν αυτό το Καβούσι, ένα από τα καλυτέρα σόχωρα του χωριού. Σήμερα το μισό περίπου ανήκει στο Δράκο Β. Τερζάκη, εγγονό του Ντερτζοκοκόλη.