Δημήτρης Συγλέτος

Δημήτρης ΣυγλέτοςΓεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1984 στο Ηράκλειο. Έχοντας ρίζες καλλιτεχνικές δεν άργησε να ακολουθήσει και ο ίδιος αυτό το δρόμο. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα επαγγελματικά το 1995 παίζοντας επί τέσσερα χρόνια στο πλάι του πατέρα του Μιχάλη Συγλέτου.

Έχει συνεργαστεί με τους: Μανόλη Δρακάκη, Γιώργο Χριστονάκη, Αντώνη Μαζωκοπάκη, Γιώργο Κλάδο, Νίκο Κεφαλογιάννη, Αντώνη Σηφάκη, Γιάννη Φραγκιαδουλάκη, Μανόλη Στεφανάκη, Τριαντάφυλλο Στεφανάκη, Κώστα Ψαρουλάκη, Μιχάλη Μαραγκάκη και με το καλλιτεχνικό ζευγάρι στη λύρα Μιχάλη Καζαμία και Κατερίνα Γαργανουράκη. Έχει παίξει επίσης λαούτο σε δισκογραφικές δουλειές του Παντελή Σαλούστρου και του Αντώνη Μαζωκοπάκη, Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Γωνιανάκη και το Νεκτάριο Κλωστράκη.

Το 2018 κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τον Γιάννη Κοντογιάννη στο διαδίκτυο ένα βίντεο σε μουσική του Γιάννη ενώ στο τραγούδι και λαούτο και τραγούδι είναι ο Δημήτρης. Το αρχικό κομμάτι είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από το 2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 σε συνεργασία με τον χωριανό μας Μανόλη Κοντογιάννη συμμετείχε στην δισκογραφική δουλεία “Ερωτικοί παλμοί” από την δισκογραφική εταιρεία Φαιστός όπου ανάλαβε την ενορχήστρωση, ηχογράφηση, μίξη ήχου και Master.

Ο Δημήτρης Συγλέτος έχει γράψει και έχει δώσει πολλά δικά του κομμάτια σε άλλους Κρητικούς καλλιτέχνες.

Δείτε βίντεο του Δημήτρη Συγλέτο

Παλαιότεροι καλλιτέχνες

Νεώτεροι καλλιτέχνες