Μιχάλης Συγλέτος

Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1963 στον Αΐμονα. Στην ηλικία των 12 ετών φοίτησε σε Γυμνάσιο των Χανίων. Αποφοίτησε από το Λύκειο των Ανωγείων, ενώ έπειτα ήρθε στο Ηράκλειο όπου αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρονικών.

Το 1976 έπαιξε για πρώτη φορά στο Κρητικό κέντρο «Λύρα» (το οποίο βρισκόταν τότε στη Λεωφόρο Κνωσσού) μαζί με το λαουτιέρη Στέλιο Μηναδάκη. Έχει παίξει πολλές φορές και ως λαουτιέρης με διάφορους καλλιτέχνες. Στις 21 Απριλίου 1982 έλαβε το πρώτο βραβείο από την τηλεοπτική εκπομπή «Να η ευκαιρία» (πρώτος κύκλος εκπομπών) για την κατηγορία Δημοτικό τραγούδι. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν: Γρηγόρης Γρηγορίου, Γιώργος Κατσαρός, Σάσα Ντάριο, Λευτέρης Παπαδόπουλος και Ροζίτα Σώκου.

Έχει παίξει σε Κρητικά κέντρα και εκδηλώσεις όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στο εξωτερικό σε όλες τις Ηπείρους εκτός την Αυστραλία. Στην Αμερική όπου ταξιδεύει τακτικά είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους ομογενείς . Έχει παίξει σε γλέντια στη Βοστόνη, στη Νέα Υόρκη, στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο, στο Νιου Τζέρσεϋ, στο Σπρινγκφίλντ και στο Λόουελ.

Το 2004 έπαιξε λύρα στο cd του συμπατριώτη Taki (Παναγιώτης) στην Αμερική με τίτλο A day in your life, που είναι αφιερωμένο στους Δίδυμους Πύργους. Είναι η πρώτη φορά που η Κρητική λύρα συμμετέχει σε μουσική των κόσμων (Music of the worlds). Ο Μιχάλης Συγλέτος εκτός από κρητική παίζει και λαϊκή μουσική καθώς ασχολείται και με το μπουζούκι

Δισκογραφία του:

  • Ρωτούνε με αν σ’ αγαπώ


Στις 24 Ιανουαρίου 2019 ο Μιχάλης Συγλέτος συγχωρέθηκε αφήνοντας τη δική του παρακαταθήκη. Διαβάστε το αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας.

Δείτε κάποια βίντεο του Μιχάλη Συγλέτο

Παλαιότεροι καλλιτέχνες

Νεώτεροι καλλιτέχνες